2024-2 ALES Puanı Kullanımı

Sevgili Öğrenci Adaylarımız,

15 Ağustos 2024 tarihinde açıklanan 2024-2 ALES puanları henüz başvuru sistemlerimize ÖSYM tarafından aktarılmamıştır.

Bu nedenle 2024-2 ALES puanıyla başvuru yapmak isteyen adayların puanı başvuru sistemlerimizde gözükmemektedir. Adaylarımızın mağduriyet yaşamamaları için sistemlerimize “manuel puan giriş” imkanı eklenmiştir.

Manuel ALES puanı girecek adayların puanlarını küsüratına kadar sisteme doğru girmeleri ve ÖSYM sisteminden indirilen ALES puan belgesini “Belgeler” sekmesi altında yer alan “ALES Puan Belgesi” kısmına eklemeleri gerekmektedir.

Daha önce başvuru yapmış fakat 15 Ağustos 2024 tarihinde açıklanan 2024-2 ALES puanını kullanmak isteyen adayların Enstitümüze ulaşarak daha önceki başvurularının düzenlemeye açılmasını talep etmeleri gerekmektedir.

Aşağıda adayların izlemesi gereken adımlar için görseller hazırlanmıştır.

Tüm Adaylara Duyurulur.